Advies, begeleiding en training voor tussenschoolse opvang
Klantenervaringen

Stacks Image 8170
Opleiding bovenschools coördinator

“Sheila is een topvrouw! Door haar opgewekte persoonlijkheid is het heel prettig om met haar in de training te werken. Maar daarnaast zijn de trainingen ook heel leerzaam, omdat Sheila op het gebied van de TSO over veel ervaring en professionele kennis beschikt. Zowel op het gebied van wetgeving, als op het gebied van leiding geven, creativiteit in de omgang met kinderen en gewoon de organisatie van de TSO zelf, heb ik er enorm veel van opgestoken. Bedankt Sheila!”

Laura van Mourik MSc
Bovenschools coördinator


Juni 2018
Stacks Image 9211
Workshop ‘Hoe realiseer je kinderparticipatie'

Speciaal voor ons overblijfkrachten was er door TSO-Support een workshop georganiseerd, binnen het thema ‘Hoe realiseer je kinderparticipatie?’. Een erg interactief programma waarbij de volwassenenparticipatie in ieder geval geen probleem was ;-).
We werden enthousiast door Sheila begeleid, en hebben onderling van elkaar opgestoken maar zijn ook samen tot nieuwe conclusies gekomen. Er zijn onderwerpen besproken die van dagelijkse kost zijn bij het overblijven, maar op de achtergrond of onbewust gebeuren. Hier bewust van raken kan de hele beleving voor de kinderen veranderen!
De avond mocht dan wel met vragen beginnen, zij is met antwoorden geïndigd.

Ik wil TSO-Support graag bedanken voor de workshop, deze zal zeker een positief effect hebben in de toekomst!

Elise van der Zanden, Freinetschool Delft

Maart 2018

Stacks Image 9206
Workshop ‘Effectief omgaan met regels en afspraken'

Sheila, dinsdagavond 28-11-2017 gaf je een zinvolle TSO cursus op basisschool “de Torelaar” te Reusel.
Je bracht deze avond vol passie. Het rollenspel en de daarbij nuttige tips vind ik waardevol! Er werden diverse handvatten door je aangereikt waar ik iets mee kan. Ik ga er mee aan de slag, tijdens- en ná de overblijftijd met de kinderen.

Het is een mooie uitdaging!

Hartelijke groet,
TSO overblijfmoeder basisschool “de Torelaar”

Gerry Dirks-Hendrikx

November 2017

Stacks Image 9203
Begeleiden van kinderen in groep 7/8

Dank voor de inspirerende workshop. Van verschillende ouders heb ik al gehoord dat ze het heel leuk en leerzaam hebben gevonden.


Willemijn van Hulten, RKB De Hoeksteen, Bussum


September 2017

Stacks Image 9196
TSO-Coördinatoren netwerkdag in Velserbroek een succes


Deze netwerkdag bleek een fijne manier om collega’s uit de weide omtrek te ontmoeten en met behulp van verschillende gesprekstechnieken te oefenen voor de eigen praktijk. Voor deze leerzame en gezellige dag waren wij te gast in de kleurrijke groepsruimtes van een kinderopvangorganisatie op een schoollocatie. Hierdoor was het ook mogelijk om tussen de middag een kijkje te nemen bij de TSO van de school.

De twaalf aanwezigen van acht verschillende tso-organisaties die deze trainingsdag hebben bijgewoond, hebben elkaar uitgebreid kunnen spreken. De dames ervoeren hoe prettig het is om als coördinatoren onderling te zijn. Hoe zij, als vrijwilliger, in dienst of als ondernemer oplossingen zoeken voor vergelijkbare situaties. Geïnspireerd door elkaars aanpak en voldaan door de smakelijke drankjes en hapjes, is weer een mooie bijeenkomst afgesloten.

Stacks Image 9193
Workshop ‘Spel zonder materiaal'


Via een Facebook actie hadden wij een workshop voor de TSO gewonnen. In overleg met Sheila hebben we gekozen voor een workshop spel zonder materiaal. De workshop was fijn opgebouwd. De start met een klein stukje theorie over de verschillende manieren waarop kinderen spelen, was fijn. Maar daarna was het ook zeker leuk om concreet met de activiteiten aan de slag te gaan. We hebben hier veel inspiratie uit opgedaan en leuke ideeën aangereikt gekregen om het spel op de tso te verrijken. Van levend memory tot slootje springen; voor iedere “speler” en iedere leeftijd zijn er leuke ideeën aan bod gekomen. Diverse spellen hebben we ook met elkaar gespeeld, om te ervaren hoe dit gaat. Meteen de volgende dag hebben we al activiteiten samen met de kinderen op onze tso’s gedaan. Hoe leuk (en eenvoudig, zonder materiaal) kan het soms zijn?!

Ramona van Vliet, SKLM te Ingen

Stacks Image 9188
Trainingen en advies voor overblijfstichting


De TSO-cursus heeft een positieve bijdrage geleverd aan onze ambitie om een veilige en plezierige overblijf te blijven creëren voor zowel kinderen als overblijfouders. Door met elkaar te praten over verschillende aspecten van het overblijven en ervaringen te delen, is het bewustzijn en teamgevoel gegroeid. Het advies om te werken met zones op de buitenpleinen en interactieve spelvormen hebben wij direct na de cursus in de praktijk gebracht. En met succes! De betrokkenheid van Sheila is groot, haar observaties op locatie zijn waardevol.'


Overblijfstichting Broodje Emmaüs, Leidschendam


Stacks Image 9181
Workshop ‘Effectief communiceren’ en
‘Coaching on the job’Er is veel gebeurd en dat was ook echt nodig. Bedankt voor je input. We hebben er allemaal veel van geleerd. Je bent echt in onze organisatie gedoken en was daarmee eigenlijk meteen onderdeel van het team, waardoor je snel de vinger op de gevoelige plek kon leggen. Medewerkers stonden open voor je feedback en zijn nu echt aan het leren en aan het doorpakken. Goed om te zien dat jouw aanwezigheid, coaching on the job, adviezen en je workshop zo zijn vruchten afwerpt. Hartelijk bedankt daarvoor.
We willen graag vanaf september doorbouwen naar een TSO voorbeeldschool! 

Miranda Hooghart
KC de Boomhut, ter AarStacks Image 9178
Workshop ‘Teambuilding’


Woensdag 20 april kwam Sheila van de TSO-Support bij ons de workshop geven die we hadden gewonnen via een actie op Facebook.
Het is al super leuk als je iets wint en als het dan zo`n leuke avond wordt, is het helemaal geslaagd.
Nadat we even bij gekletst hadden (Sheila is al eerder bij ons geweest) met een koppie en wat lekkers begon de pret. Allereerst een oefening om je eigen iets beter te leren kennen, best spannend hoor. Daarna met de ogen dicht je collega volgen die je een bepaalde route laat lopen, een vertrouwensspel. Daar hadden we natuurlijk helemaal geen moeite mee!!! (haha) De oefening hoe help je elkaar via eilandjes naar de overkant verliep helemaal vlekkeloos en het laatste spel ging ook prima. Er was een herder die de geblinddoekte schapen in de stal moest zien te krijgen door middel van geluiden, klappen, miauwen en blaffen. Ook hier moest je volledig op je collega vertrouwen. Het laatste onderdeel van de avond was een hersenkraker. Met de nodige aanwijzingen van Sheila en Sharon die lekker bij de les bleef hebben we die ook goed afgerond.
Al met al een hele leuke, leerzame en gezellige avond.
Sheila, super bedankt en mocht je nog eens zo`n leuke actie hebben, dan houden we ons aanbevolen hoor.

Dames van de TSO
St. Jan School, Waarland
..
..

Praktisch, interactief en positief!